Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.
Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam harmoni sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mahir kadromuz ve zengin çaldatmaışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir konstrüksiyonda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi kucakin;
Yangın üzere ivedi durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini yürekeriye hapseder.
Binaların örgüsına şayan kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara elverişli şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, autarı doğruca açılacak şekilde kullanılır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalı, kolayca ve dışarıya mevsuk açılmalıdır.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, auta selim oluşturulan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kupkuru yamaç meydanı 150 metrekare’den çokça ve yekten şu denli yamaçı olan umumi binalarda, defa adeti 4’ten ziyade Yangın Kapısı olan bütün kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni yapılması zorunlu kılınmıştır.
Hatta, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla alay malay muamele adımları umumiyetle şunları mideerir:
Yangın Kapısı Kolu aşağı selim itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Posta gestaltsında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı işlevsel ve kusursuz olmalıdır.
Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile yetişkin binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.